blog post detail
Blijf op de hoogte

Wil jij graag nog meer tips om van je volgende evenement een denderend succes te maken? Wil je weten hoe je met relatiegeschenken een blijvende indruk nalaat? Of ontvang je liever advies rond originele advertentiemogelijkheden? Schrijf je dan in voor onze updates.

Subscribe to Email Updates

Brand activation: laat je inspireren door deze 7 voorbeelden

Brand activation of merkactivatie, dat is: je merk of product rechtstreeks naar je doelgroep toe brengen, op een creatieve, liefst interactieve manier. Een ‘geregisseerd fysiek contact’, zoals iemand het noemde, maar dan wel superleuk. Net zoals het succes van eventmarketing en bioscoopreclame (bijvoorbeeld) bewijst het succes van brand activation dat offline marketing niet passé is, integendeel. Veel hangt af van een sterk idee én een ‘perfect match’ tussen merk, activatie en doelgroep. Deze voorbeelden zetten je verbeelding zeker aan het werk!

De Unox Nieuwjaarsduik

Zit de “R” in de maand, dan komen de eRwtensoep en de Rookworst op tafel. Van Unox natuurlijk, denkt half Nederland erbij. Unox versterkt dit “koud-lekker-Unox”-gevoel door de traditionele Nieuwjaarsduik te sponsoren. Met de bekende oranje muts en het warme kopje soep voor de kou trotserende helden. Dit voorbeeld laat zien wat een ‘perfecte match’ betekent: de activatie past perfect bij het merk en het publiek - en omgekeerd. Simpel én sterk.

 

Grolsch, lekker cool

Grolsch rijdt de zomerfestivals langs met een koelwagen. Een truck met een missie. Want lauwe blikjes bier (van elk willekeurig merk) kunnen er worden ingewisseld voor een (heerlijk koel) blikje Grolsch. Hèhè, wat een verschil. Deze actie heeft ook een online luik: met gratis tourshirts, tickets en festivalfoto’s. Alweer: een sterk, simpel idee dat offline + online slim combineert.

 

De Human Car Wash

Tijdens een hete festivaldag voel je je na een tijdje suf, vuil en oververhit.  Wat als je je dan zou kunnen opfrissen, vroeg Vitaminwater zich af? Dat werd de insteek van de ‘human car wash’. Canadese festivalgangers konden er even op adem komen, rehydrateren en een leuke foto laten nemen, kiekjes die ze via hun sociale media kanalen konden delen.

 

090816_Vitaminwater_Car_Wash-1 (1)

 

Rise & Slide met Lipton Iced Tea 

Lipton Iced Tea bracht verkoeling op nog een andere manier: met een gigantische waterglijbaan in het centrum van Londen, nabij King’s Cross station, tijdens de ochtendspits. 

De opblaasbare glijbaan van zo’n 100 meter lang nodigde voorbijgangers en pendelaars uit om even uit de dagelijkse sleur te stappen en zich op te frissen met Lipton. Er waren gratis drankjes en ook tickets voor events te winnen. Met deze activatie zette Lipton Iced Tea zijn producten in de kijker én bezorgde het iedereen een leuk begin van de dag, als onderdeel van hun ​“Be A Daybreaker” ochtendcampagne. Of: hoe je als merk je belofte meteen concreet en voelbaar kunt maken. 

 

Redbull geeft ze vleugels

Het iconische energiedrankje vliegt op allerlei manieren naar zijn consumenten toe. Samen met de Red Bull-piloten tijdens de Red Bull Air Race, met de onbevreesde duikers van de Red Bull Cliff en de snelheidsduivels Webber, Vettel en Coulthard die in het Red Bull Racing team het merk in de kijker rijden. Allemaal brand activation die het merk massa’s free publicity geeft - onbetaalbaar is dat.

 

Redbull is dan ook geen merk maar een ‘unbeatable marketing powerhouse’. Met alles wat ze doen, zoeken ze de grenzen op - en gaan erover. Maar de doelgroep - die iets bijzonders wil beleven - gaat altijd voor. Red Bull-producten verkopen komt op de tweede plaats. Je zou het zo kunnen samenvatten: zij creëren content en experiences die mensen boeien, zelfs als ze niet van energiedrankjes houden. Op die manier worden zij een merk waar de hele wereld over praat.

 

Brand activation in hun DNA 

Brand activation is niet nieuw voor Red Bull. Toen het allemaal begon in 1986, bestonden er nog geen energiedrankjes en adverteren was duur voor de jonge starters. Dus pakte Red Bull het op een andere manier aan. Ze trokken naar hun doelgroep (mannen tussen 18 en 35) op de plekken waar die uithingen: bij hogescholen, in bibliotheken, coffeeshops, cafés, … Daar deelden ze gratis samples uit. Er werd over gepraat en daardoor groeide de bekendheid - gratis. Ook de latere publiciteitsstunts - zoals de ruimtejump van Felix Baumgartner - pasten in die aanpak. In wezen een strategie die Red Bull vandaag nog altijd toepast - en met succes.

 

Black+Decker opent Floor 99.9

Hoe toon je aan dat een schoonmaaksysteem 99,9% van alle bacteriën doodt? Black+Decker deed het met een ongezien restaurant: je kon er van de vloer eten. Letterlijk. Het nieuws over Floor 99.9 verspreidde zich als een lopend vuurtje nadat klanten, journalisten en bloggers een uitnodiging kregen op een tegel. Vóór de openingsevent en ook tussen de gangen van het menu door kreeg de oude marmervloer een grondige beurt met het Black+Decker systeem. Deze live demonstratie en de reacties van het publiek werden gefilmd. Het filmpje werd gedeeld op social media en met de lifestyle pers. Reacties: 100% positief. 

 

Coke Zero maakt de 007 in je wakker

Als onderdeel van de Bond-campagne - waarin Coke Zero werd gekoppeld aan de toen nieuwe Bond-film ‘SkyFall’ - werd een online video gelanceerd. Bedoeling was om betrokkenheid te creëren en ruchtbaarheid te geven aan het centrale campagne-idee: ‘Coke Zero drives you to unlock the 007 in you’. Die video werd gemaakt in het Centraal Station van Antwerpen met echte consumenten die met hun deelname exclusieve tickets konden winnen. Het filmpje ging viraal en brak alle Coca-Cola records voor online views en engagement.

 

 

Nog meer brand activation ideas vind je in dit blogartikel.

 

Al eens bedacht wat een locatie zoals een Kinepolis-bioscoop mogelijk maakt voor brand activation?
Leg je vragen over dit thema gerust neer bij onze B2B Accountmanagers.
Stuur ons een berichtje >

 

 

Michel van Keulen
Michel Van Keulen werkt sinds 2016 als B2B Accountmanager voor Kinepolis Dordrecht. Hij heeft daarnaast ook de Brabantse locaties Breda, Den Bosch en Oss in zijn portefeuille. Volgens Michel is niets mooier dan “de blije gezichten van medewerkers die door hun werkgever verrast worden met een uniek (film)event in één van onze bioscopen”. Hij is dol op thrillers met een verrassende twist en (waargebeurde) historische verhalen. Films als Argo, Spotlight en Gone Girl lieten een indruk na bij Michel.
 

Andere blogs in de kijker:

Bioscoopreclame: hoeveel mag dat kosten?

Blog Read more

Evenement organiseren? Dit is dé checklist!

Blog Read more

Kinepolis_BAMS_groepsfoto2

Ook overtuigd?

Onze medewerkers helpen je maar al te graag verder. Contacteer ons en wij komen binnen 48 uur terug op je vraag.

Meer lezen?

Kinepolis, meer dan film alleen

Ontdek onze troeven Read more

over-kenipolis-img.png

Bioscoopreclame: hoeveel mag dat kosten?

Lees meer Read more

Maak indruk met deze bijzondere relatiegeschenken

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte