blog post detail
Blijf op de hoogte

Wil jij graag nog meer tips om van je volgende evenement een denderend succes te maken? Wil je weten hoe je met relatiegeschenken een blijvende indruk nalaat? Of ontvang je liever advies rond originele advertentiemogelijkheden? Schrijf je dan in voor onze updates.

Subscribe to Email Updates

10 originele relatiegeschenken met ‘WOW!-effect’

Heb je ze thuis ook, die halve keukenkast vol goedbedoelde maar (eerlijk gezegd) slaapverwekkende en volstrekt nutteloze 'relatiegeschenken' die je zelfs op de rommelmarkt niet kwijt raakt? Toegegeven, dit is wat overdreven. Maar originele relatiegeschenken uitzoeken voor klanten, zakelijke contacten of medewerkers verdient toch wel de nodige aandacht. Want het gaat om jouw imago. Deze tien suggesties - in willekeurige volgorde - zet je gegarandeerd op het juiste spoor!


Duurzame pen

Het lijkt niet het origineelste relatiegeschenk, maar dat is maar schijn. In deze digitale tijden wordt een pen juist weer origineel. En om helemaal trending te zijn: schenk ‘ns een duurzame pen. Zogenaamde ecopennen zijn er in verschillende vormen. Kies er bijvoorbeeld eentje in echt hout en geef er een persoonlijke toets aan met je logo en een inscriptie (“Ondertekent u nog eens een contractje?”). Don’t: kies nooit voor een goedkope pen ‘made in Hong Kong’ die al na twee dagen de geest geeft. Want dat straalt af op jouw merk.


Draagbare lader

draagbare lader relatiegeschenkBlijf ook uit de buurt van goedkope USB-sticks die het al snel laten afweten. Focus op de smartphone die niemand meer kan missen. (Hé, ben jij deze blog op je smartphone of tablet aan het lezen?) Met een powerbank kan je veel mensen een groot plezier doen. Ze krijgen immers een draagbare oplader die ze overal kunnen meenemen. Uitermate nuttig.

Laat powerbanks bedrukken met je logo, en je bent in het hart van je relaties gegrift. Een krachtig signaal. Je hebt al een behoorlijke powerbank voor 30 à 40 euro.


Mand vol Belgisch bier

Wijn is een klassiek relatiegeschenk. Niets mis mee. Maar ook niet origineel. Laat je gedachten eens richting zuiderburen afdwalen. Weinig landen hebben op zo’n klein oppervlak zo’n ongelooflijk rijke biercultuur en zo’n variatie aan goede tot absoluut unieke biersoorten.

Laat manden vullen met 6, 12 of 24 verschillende soorten. Er zijn natuurlijk bekende toppers zoals alle trappisten, geuze en Duvel. Maar kijk ook eens naar jonger talent, zoals (bijvoorbeeld) CORNET: een sterk, blond bier.

Tip: doe er een schrijfboekje bij om de favorieten te noteren.


Bluetooth speaker

In de reeks: “Techno doet het altijd goed” is ook de bluetooth speaker een overweging waard. Van dit relatiegeschenk kan je met zekerheid zeggen dat het niet in de keukenlade of de vuilnisbak zal belanden. Met een bluetooth speaker kan je op elk moment een feestje op gang brengen. Verbind het (draadloos) met een smartphone, laptop of tablet, log in op Spotify en ‘let’s party'!

 

Reisaccessoires

reisaccessoiresIn tijden dat de ‘customer journey’ - hoe de klant het contact met jou ervaart - belangrijker wordt dan ooit, is een cadeau in de reissfeer wel een goed idee. En wie van ons snakt niet naar een welverdiende shortbreak, zo nu en dan? Zorg ervoor dat klanten je merk of bedrijf met een zalig gevoel van vrije tijd associëren. Schenk reiskoffers, reistassen, trolleys of reisgezelschapsspellen. Ze zullen er weg van zijn.

Tip: bedenk ook een originele bedrukking.   

 

Sportartikelen

Duurzaam is in, sportief is cool. Maar bij welke sport haal je je inspiratie? Wielrennen is meer en meer dé manier om sporten en netwerken te koppelen. Golf is een vaste waarde, veel deals worden nog altijd op de ‘green’ gesloten. Maar voetbal is nog altijd Koning. Wil je je sportief en dynamisch profileren, schenk dan voetbalspullen zoals shirts, PVC voetballen of sjaals. Of wat dacht je van een uitnodiging om samen een match te beleven? Don’t: jouw favoriete club opdringen kan totaal het verkeerde effect hebben.

Tip: gebruik een sporttas als goodiebag. Mét jouw logo mag, maar discreet.


Barbecue-artikelen

Je denkt er misschien niet meteen aan als relatiegeschenk, maar barbecue-artikelen zijn fantastische giveaways. Ze doen meteen denken aan ‘good times’, zomer, ontspannen met vrienden,... Het hoeft niet te verbazen dat BBQ-accessoires doorgaans een groot succes zijn. BBQ-sets met je logo op of bedrukt met de naam van de ontvanger doen het sowieso goed.

Tip: een leren barbecueschort voor mannen is een prachtig (maar prijzig) relatiegeschenk.


VR-brillen

Met een Virtual Reality-bril duik je in 360 graden aan virtuele wereld. Of je VR-bril nou via je telefoon, je pc of gewoon op zichzelf staand werkt, je gaat aan de slag met games, sociale media en 360 graden video. Een VR-bril is dan ook het ideale relatiegeschenk om je zin voor innovatie en creativiteit te uiten. Als jij regelmatig presentaties geeft, kan je makkelijk content creëren die de bezitter van een VR-bril vanop afstand kan bekijken. Je kan daarnaast ook apps creëren waarmee potentiële klanten je producten vanop afstand kunnen uitproberen. Wat dacht je van een testritje met een auto?

Don’t: neem geen genoegen met speelgoed. Zoek een goed model voor een redelijke prijs.


Een coole Dopper drinkbus  

dopper flesGeen wegwerpflessen meer nodig. No more plastic op de bodem van de oceaan en in de maag van de vissen. Zo’n coole drinkbus van Dopper wordt altijd in dank aanvaard door je relaties, want zij kunnen zich hiermee jong, stijlvol en milieubewust profileren. Wie wil dat niet? Zeker als dit ook perfect past bij jouw bedrijfsimago: een goede keuze.

Tip: ook zo’n drinkbus kan bedrukt worden met je naam en/of logo.


Bioscoopvouchers van Kinepolis

Bestaat zoiets als het relatiegeschenk dat echt bij iedereen in de smaak valt? Jazeker.

Met bioscoopvouchers van Kinepolis schenk je je klanten of medewerkers een gezellige avond film in een Kinepolis-bioscoop. De film die ze zelf uitkiezen, op het moment dat zij er zin in hebben, ideaal voor een heerlijk avondje uit. Die vrijheid zullen ze erg waarderen.

 

ebook relatiegeschenken


Je kan ze ook aanvullen met Food & Drink vouchers. Samen verpakt in zo’n leuk filmdoosje wordt dit een compleet geniet-pakketje.

kinepolis_mood_151-1

 

Tip: Bioscoopvouchers bestel je snel en eenvoudig via onze B2B Accountmanagers

 

Meer weten over de mogelijkheden van filmvouchers als relatiegeschenk?

Bekijk onze pagina


Neem contact op met onze Accountmanagers

Wanda Borkus
Sinds december 2016 werkt Wanda Borkus als B2B Accountmanager voor Kinepolis Jaarbeurs. Naar eigen zeggen “de leukste job binnen Kinepolis”. De drie B2B domeinen gifts, events en advertising combineert ze moeiteloos. “Geen dag is dezelfde en dat ligt me perfect.” Een dag is geslaagd voor Wanda als een klant tevreden de deur uitloopt. Op filmvlak weet ze bijna alle genres te smaken. Enkel horror is niet haar ding, zeker niet binnen de indrukwekkende setting van een bioscoop. De all-time favoriet van Wanda is The Green Mile.
 

Andere blogs in de kijker:

Bioscoopreclame: hoeveel mag dat kosten?

Blog Read more

Evenement organiseren? Dit is dé checklist!

Blog Read more

Kinepolis_BAMS_groepsfoto2

Ook overtuigd?

Onze medewerkers helpen je maar al te graag verder. Contacteer ons en wij komen binnen 48 uur terug op je vraag.

Meer lezen?

Kinepolis, meer dan film alleen

Ontdek onze troeven Read more

over-kenipolis-img.png

Bioscoopreclame: hoeveel mag dat kosten?

Lees meer Read more

Maak indruk met deze bijzondere relatiegeschenken

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte